jump to navigation

Vi kräver en ursäkt! 23 juli, 2011

Posted by Adam in Dagens Nyheter, Extremism Islam, Islam, Islam i Sverige, Islamism, Islamofobi, Israel, Politik, Terror.
Tags: , , , , ,
trackback

Var bara tvungen att göra en comeback på bloggscenen efter tragedin i Norge där över 80 människor dog i ett sprängdåd och en massaker utförda av en galen kristen fundamentalist sionist frimurare. Mina kondoleanser skickas till alla skadade och till de bortgångnas familjer och hoppas att de finner styrka att ta sig igenom denna tragedi.

Med det sagt måste jag bara lufta ut min ilska över att återigen blev det muslimerna som direkt blev anklagade för det som hände. Återigen var det vi muslimer som blev anklagade för att vara hjärtlösa monster som endast tänker på nya sätt att döda människor och jag för en vill ha en ursäkt ifrån alla som antydde eller direkt sa att det skulle varit oss muslimer som låg bakom dådet. Jag vill även få veta vem det är nu som ska krävas på demonstrationer, debattartiklar och officiella avståndstaganden för det som hände.

När dådet i Stockholm skedde blev det ett ramaskri bland media att Sveriges Muslimska Råd, Sveriges Islamiska Förbund och Stockholms Moskén samt andra islamiska föreningar skulle ta avstånd från attacken, vilket de givetvis gjorde, men det ansåg media inte var tillräckligt gjort av de och krävde mer fram tills dess att det blev rakt igenom omöjligt att på något sätt kunna(t) genomföra dessa krav. Så därför undrar jag nu, vilka är det som ska behöva gå igenom allt det där den här gången? Norska Kyrkan? Alla Norges eller kanske till och med hela Europas kristna församlingar? Alla pro-israeliska organisationer? Eller Frimurarna? Detta vill jag ha svar på och det snarast tack.

DN1 DN2 DN3 EXP SVD

Annonser

Kommentarer»

1. Rick - 23 juli, 2011

Hej!

Du kan också, om du vill, skriva till organisationen al-Jihad al-Alami som var snabba med att påstå att de låg bakom dådet. Det hade också hjälpt din situation lite.

Adam - 23 juli, 2011

Har ingen aning om vilka de är och tvivlar starkt på att de ens existerar. Tack dock för ditt förslag.

2. Stig Olsson - 23 juli, 2011

Det som hänt i Norge är fruktansvärt och varken norrmän eller andra länders innevånare ska behöva gå igenom något så grymt och sadistiskt över huvud taget.

Tyvärr håller jag personligen inte med dig Adam, för jag har aldrig någonsin kritiserat muslimer för något över huvud taget, de jag alltid kritiserar är islamistextremisterna som viftar med sina Sharialagar!

Det kommer jag att göra i framtiden också.

Men aldrig att jag skulle försöka lägga skulden på alla mina muslimska vänner, för de är helt oskyldiga.

Så, enligt min enkla och ödmjuka åsikt, tycker jag att du borde skilja på muslimer och islamistextremister.

Adam - 23 juli, 2011

Tänker du nu på almuhajirun rörelsen i Storbritannien som gjort sig kända för att ha demonstrationståg där de kräver Sharialagar i England? Om det är de du menar som islamistextremister så håller jag med dig om att de ska kritiseras och jag själv personligen tycker att hela gruppen är lite hjärndöd. I alla fall så är det inte så att jag vill ha en ursäkt av varenda människa som kritiserar extremister utan jag vill ha en ursäkt av de som direkt utan bevis anklagade muslimer för att ligga bakom terrordådet bara för att.

Jerry - 24 juli, 2011

Du har ..”alltid kritiserar är islamistextremisterna som viftar med sina Sharialagar!”

Har du undertecknad petitionen • STOPP FÖR SHARIA?
http://www.petitiononline.com/swsharia/petition.html

3. Tom - 23 juli, 2011

Mycket tragisk händelse… Men kasta inte sten i glashus. Hur många muslimer har öppet tagit avstånd ifrån webbsidan muslim.se???? Där man bland annat kan läsa att homosexuella ska dö, eller att man inte ska bli vän med otrogna mm. När kommer ursäkten/avståndstagandet från muslimer i Sverige? Eller ska man bara gå med på vad imamförbundet hänvisar till, ”vi har åsiktsfrihet” och därmed få ett tydligt svar att det verkligen är så muslimer tycker och tänker? Är det de mest optimala sättet att förhindra islamofobi?

Adam - 23 juli, 2011

Vad har muslim.se med det jag skrev att göra? Förklara gärna hur jag kastade sten i glashus.

Tom - 23 juli, 2011

Varför ta bort min sista kommentar?

Adam - 24 juli, 2011

Har inte tagit bort din kommentar, har bara inte suttit framför bloggen då jag har annat att göra. Var inte så paranoid, alla kommentarer som tas bort tas bort med en kommentar ifrån mig.

4. Oskar - 23 juli, 2011

Jadu wizard’s first rule. People are stupid. Det är så här en demokrati krossas. Genom misstro och lögner som folket själva gör. Visar tydligt resultatet av var denna demokrati leder tillslut.

Bye bye, ska ha popkorn i handen när samhället brinner ned. Detta lär nog bara vara början. Folk har börjat vakna och ilskan är för stor för snuttigullig staten att kontrollera. Låter man ständigt lögner styra så får folk tillslut nog. Detta som händer i världen är människans verk och människans endast.

Enligt mig så är det mest demokratins fel. Demokrati är ett styrelse skick som till och med grekerna som kom på det sa får ALDRIG STYRA I STOR SKALA. Eftersom att majorieten av folket verkligen är dumma. En demokrati styrs genom räddsla och lögner. En folkmassa är så fruktansvärt enkel att manipulera när dom blir rädda. Se häxbränningarna och terrorist anklagelserna. Folk har inte ändrats allt sen häxbränningarna.

Samma ursäkt varje gång, du skulle inte sagt samma sak om det VAR DIN FAMILJ SOM SKADATS! Som sagt samma ursäkt varje gång. När någons familj skadas så blir rättvisan blind.

Adam - 24 juli, 2011

Förklara vad det har med mitt inlägg att göra.

5. Jan - 23 juli, 2011

[Vad du tycker om religion är totalt onödigt för ämnet på inlägget, skriv istället en kommentar som faktiskt är relevant.] -Admin

6. Peter - 23 juli, 2011

Problemet är att runt 30 % av muslimerna stödjer terrorism medan stödet för terrorism bland de kristna nazist-sionisterna (vilka de nu är) ligger nära 0 %.

Men man kan nog räkna med att champagnen korkas upp på Aftonbladets kulturredaktion idag. ”Äntligen” har det inträffat ett stort terrordåd där islamister inte bär skulden. Nu kan man låtsas som att islamkritik är lika farligt och våldsamt (helst farligare) som islam.

Adam - 24 juli, 2011

Och ändå har jag inte träffat en enda muslim som sympatiserar med al-Qaida eller någon annan terrorgrupp så antingen har jag haft en väldig otur när det gäller muslimer eller så borde du komma upp med lite källor för ditt påstående.

Jerry - 24 juli, 2011

Om du vet inte vilka de nu är – de kristna nazist-sionisterna, så yttra inte åsikter.

Nazism är i normalsvenska Nationalsocialister.
Sionism är en ideologi som Kristna och judar delar på, trots att judiska sionister tycker inte om den kristna sionismen!

Kristna, jag antar att då hänvisar du till kristendomen – ”skall” ju predika för våldsfri samhälle – vända andra kinden… som tolkas av islamister som bevis på feghet, brist på manlighet.

Varifrån du har dina källor ”att runt 30 % av muslimerna stödjer terrorism”?

Adam - 24 juli, 2011

”Varifrån du har dina källor ”att runt 30 % av muslimerna stödjer terrorism”?” Det undrar jag med…

7. Wunder - 23 juli, 2011

Ta det lugnt! Du har innestängda aggretioner. Bearbeta dem.

Ganska tröttsamt med folk som tar åt sig i alla lägen.

Att anta muslimsk terror när en bomb smäller är inte långsökt – trots att de flesta muslimer är så snälla så.

Tror dessutom att jag läste någon stans att två muslimska organisationer (påhittade eller ej) hade tagit på sig bombningen.

Nu visar sig att det var ett vitt kristet knäppskaft i stället. Och ingen terrorist alls. Det var väl bra? Eller?

Adam - 24 juli, 2011

Nej det har jag inte, tack dock för tipset.
Sen så är det verkligen inte bra att det var en vit kristen galning som gjorde det, sånt ska aldrig behöva hända överhuvudtaget.

Jerry - 24 juli, 2011

”Och ingen terrorist alls.”?!

Den/de som terroriserar människor (samhället) – oavsett religion/etnicitet är en terrorist(er).

”Nu visar sig att det var ett vitt kristet knäppskaft i stället.”, snacka om analysförmåga.

Du definierar förmodligen en alkoholiserat bilist som kör över en människa för en knäppskaft, eller?

8. Johan - 23 juli, 2011

[Bryter mot kommentarsregel1 och tas bort.] -Admin

9. Tom - 23 juli, 2011

Muslim.se är en statligt stödd webbsida som skall ”officiellt” finnas till för att förhindra rasism, islamofobi och samtidigt vara en kunskapsspelare för icke-muslimer att få reda på den objektiva ”sanningen” om islam och dess dogmer. Att sidan spyr ur sig hat så som hets mot folkgrupp (homosexuella), antiintegrations ideologier samt rasism verkar vara helt ok. Bara det är en religion som står bakom för då är det åsikts/religionsfrihet som åberopas. Det är just på den här punkten du kastar sten i glas hus. Var är den överhängande mängden muslimer som tar avstånd ifrån just muslim.se (och ber bla homosexuella, svenskar, kristna och judar om ursäkt)? Det enda som har nämnts officiellt är att det är helt rätt enligt lag att ha sådana åsikter (Imamförbundet). Var är jämlikheten? Eller är det bara envägs-retorik där icke-muslimer endast har skyldigheter och muslimer bara har rättigheter? Sen hoppas jag att du inte menar att händelser som 9/11, Madrid, London och stockholmsterroristen inte satt sina spår i människan när det kommer till bomber/sprängningar i allmänhet? Naturligtvis kommer människor dra förhastade slutsatser när Islamister är förknippat med de värre terrorbrotten i nutid.

Adam - 24 juli, 2011

Jag vet vad muslim.se är för sida och sånt där men vad har det att göra med det jag skrev?

Tom - 24 juli, 2011

Sorry för inlägget där jag trodde min kommentar hade tagits bort, min webbläsare var paranoid.;) Till ämnet: Du verkar inte riktigt förstå vad jag försöker poängtera i det här fallet. Vi skulle inte behöva ha den här diskussionen överhuvudtaget om det vore så att muslimer i allmänhet gick ut direkt och fördömde det som står på muslim.se. Då skulle jag hålla med dig till 100%. Men så är inte fallet tyvärr. Därför blir det ett svar i sig att det är så muslimer i Sverige tycker och tänker (fast det egentligen inte behöver vara så). När du sedan kräver ursäkt för att många människor drar förhastade slutsatser gentemot en våldspropagerande grupp,(Islamister) Som i sin tur har gjort sig kända för liknande dåd. alltså inte muslimer i allmänhet utan en extremistgrupp. Det blir så fel på ett sätt med tanke på det som står på muslim.se. Dom får tycka så om svenskar, icke-troende och homosexuella men att dra förhastade slutsatser verkar vara ett värre brott. Jag frågar än en gång, var är balansen? Det skulle var intressant att höra hur du själv ställer dig gentemot den sidan?

mecka - 9 augusti, 2011

muslim.se ar en jattebra sida…

10. Alewit - 23 juli, 2011

[Skriv antingen på förståelig svenska eller engelska] -Admin

11. Amin - 24 juli, 2011

Håller med Adam: såg CNN där de sa (vad jag minns) :”…this might be the hallmarks of al qaida” sen så nämnde dem, att de kanske var nån annan snubbe men de nämnde Al qaida ca 10 gånger samtidigt som inget direkt hade nämnts av Norska nyhetskanelen Nrk(rätta mig om jag har fel). Ganska irriterande när man är förhastig slutsatser.

12. Jerry - 24 juli, 2011

Du tydligen INTE fattad att Al-Qaida har deklarerad krig mot ”Korsförare” INNAN 9 september dådet i NY!

Det liksom inte politiskt korrekt i västvärden att erkänna att vi befinner oss i RELIGIONSKRIG.

Nu har Al-Qaidas galjons figur röjts undan.
Korsförarna har fått nu en galjons figur (Anders Behring Breivik) som blir samma inspirationskälla som Usama bin-Laden var för muslimerna!

Alldeles för många begriper inte att arabvärlden hyser agg mot västerländsk ”multikulti” i den muslimska världen!

Alla är så upptagna med kampanjen mot judiska och kristna sionismen, israeliska staten så ni ser inte helheten!

Det är inte extremhöger eller extremvänster som växer sig starka nu, det är extremkristna, extremjudiska samt islamister som växer sig starka.

Det är de som har dragit världen i en RELIGIONSKRIG – men det får man inte känna sig vid, för då står ni med rumpan bar.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: