jump to navigation

Du missar poängen helt Fredrik Malm! 1 februari, 2011

Posted by Adam in Arabvärlden, Egypten, Extremism Islam, Folkpartiet, Grupper, Islam, Islamism, Islamofobi, Muslimska Brödraskapet, Politik, Sayyid Qutb.
trackback

Fredrik Malm skriver idag ett svar till ett inlägg av islamologen Jan Hjärpe på SVT Debatt om att det vore fel ifall att väst skulle stödja Muslimska Brödraskapet för att få stabilitet och demokrati i Egypten. I detta håller jag helt och hållet med Malm men Malm verkar anse att man istället för att stödja Muslimska brödraskapet ska stödja nåt mindre, demokratiskt, sekulärt liberalt parti. Detta gör så att Malm missar punkten totalt, väst ska verkligen inte stödja ”islamisterna” i landet och försöka påverka dem att göra om det Egyptiska samhället likte ett västerländskt. Inte heller ska vi stödja någon annan organisation eller person att försöka skapa ett samhälle som vi vill att det ska se ut. Vi ska helt enkelt låta bli att blanda oss i Egyptisk politik och inre angelägenheter. Om det muslimska brödraskapet kommer till makten, vare sig med val eller annan väg ska vi låta det vara och inte blanda oss i och kräva att regimen ska göra både det ena och det andra. Det Egyptiska folket har rätt att själva välja deras framtid, vare sig vi håller med om den eller inte och vare sig vi tycker att det är bra för dem eller inte. Om egyptierna tycker att muslimska brödraskapet och islamisterna har det allra bästa programmet för att styra landet ska de få ha muslimska brödraskapet som ledare. Om de istället tycker att kommunistiska eller liberterianska eller fascistiska partiet har bäst program så ska de få ha dessa som ledare. Väst har inte rätt att säga till dem vilka de ska ha eller inte. Låt Egyptierna själva få välja vilka de vill ha!

Annonser

Kommentarer»

1. Albin - 1 februari, 2011

Det är vad demokrati handlar om och det är väl det demonstrationerna handlar om. Håller helt med dig Adam! Sedan kan det ju bli bra eller mindre bra, men demokrati är demokrati!

2. AHLAM - 8 februari, 2011

Tack så jättemkt för din kommentar på min blogg, dina ord uppskattas!! 🙂 Men tänker dra ner på Islaminläggen orkar inte med alla falska människor som leker att de kan allt o kränker på andra 🙂 men taaack 😀

3. AHLAM - 8 februari, 2011

Syftade inte på dig Adam oroa dig inte hehe 🙂 btw, vilka kommentarsregler? 😮

Adam - 8 februari, 2011

Hehe har ett par kommentarsrelger högst upp som islamhatare bara inte kan sluta med att bryta!

4. AHLAM - 8 februari, 2011

Jaha ok det såg jag inte, vad bröt jag mot då?


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: